Jaa

PUUKONTEON SM-KILPAILUT 2024 

PUUKONTEON SM-KILPAILUT 2024

KÄYTTÖPUUKKO A läpiruodollinen terä ja niitattu rakenne tuppi umpilestalla vuolukoe

KÄYTTÖPUUKKO B läpiruodollinen terä ja niitattu rakenne tuppi umpilestalla. Terä ei ole itsevalmiste.

ORIJÄRVIPUUKKO-FISKARS MALLI putkihelallinen tinatäytteellä vuolukoe

MAAKUNTAPUUKKOSARJA Vöyrin puukko Härmän puukko Kauhavan puukko (vanhan mallinen) Toijalan puukko Rautalammin puukko Unna Niibas

LEUKU terän pituus min. 150mm

SIENIVEITSI Terä on kilpailijan itse tekemä. Veitsessä tulee olla tuppi. Lesta ei ole pakollinen eikä kantuulenkki. Veitsen päässä eli kahvassa tulee olla harja sienien puhdistamista varten.

NUORTEN SARJA Avoin sarja kaikille 14-18 vuotiaille nuorille. Puukon tulee noudattaa kilpailusarjoille annettuja yleisiä ohjeita Terän ei tarvitse olla kilpailijan itsensä tekemä, mutta tasa-arvoisten töiden arvostelussa painoarvo on itse tehdyllä terällä. Itsetehdylle puukon terälle tehdään vuolukoe Puukossa pitää olla vyöllä kannettava tuppi umpilestalla.

AVOIN SARJA VOITTAJILLE
KÄYTTÖPUUKKO A
ORIJÄRVIPUUKKO-FISKARS MALLI
MAAKUNTAPUUKKOSARJA
LEUKU

Arvioinnin perusteet: Arvostelussa arvioidaan: -Puukon kokonaisvaikutelmaa, eli tekijän taiteellista ja esteettistä osaamista. -Yksityiskohtien hallintaa, eli teknistä osaamista ja materiaalien käyttöä. -Innovatiivista otetta ja osaamista, eli kykyä kehittää suomalaista puukkoa, sen muotoa, materiaaleja sekä käyttötarkoitusta. -kilpailutyön käyttötarkoitus, eli lähinnä sieniveitsen kohdalla kokonaisuuden soveltuvuus (terän ja harjaksien osalta) sienien käsittelyyn. -Terän tekijän on merkittävä terä leimalla tai nimellä ja terän tulee olla kilpailijan itsensä tekemä kaikissa muissa sarjoissa paitsi Käyttöpuukkosarja B sekä Nuorten sarja. Materiaalit, jotka ovat peräisin uhanalaisista eläimistä tai kasveista ovat kiellettyjä. Ohjeistuksena kielletyistä materiaaleista noudatetaan CITES-sopimuksen listausta uhanalaisista eläimistä ja kasveista. Kilpailijan vastuulla on varmistua siitä, että kilpailutyö ei sisällä kellettyjä materiaaleja.


Puukot tulee lähettää 15.4.2024 (postileimapäivä) mennessä osoitteeseen:
Hannu Laine
Reksaarenkatu 24, 26100 Rauma
Puh: 050 5994721

Maksu seuran tilille FI95 5259 0420 1054 36, 10Euroa/puukko (nuorten sarjassa ei ole osallistumismaksua) Kilpailijan tulee halutessaan itse vakuuttaa puukot kuljetuksen ajaksi.