Moderni partiopuukko -kilpailu

Kilpailun järjestäjinä toimivat Suomen Puukkoseura, Hyvinkään Kaupunki ja puukkokerho Hyvinkään Tuppiroska.
Kilpailutyö: Suunnittele ja valmista puukko nykypäivän partiolaiselle. Puukkoa tulee olla mahdollista käyttää monipuolisesti tavallisimmissa puukon käyttötarkoituksissa. Puukon monipuolisuutta tulee tukea sen mitoitus, muotoilu, viimeistely sekä materiaalivalinnat. Terän tulee olla vuolukelpoinen ja puukossa tulee olla sormisuoja tai sormikolo.
Terä: Materiaali tekijän vapaasti valittavissa. Terän tulee olla kilpailutyön tekijän itsensä valmistama ja siinä tulee olla tekijän logo, leima tai etsaus.
Kahva: Materiaali tekijän vapaasti valittavissa.
Helat: Materiaali tekijän vapaasti valittavissa.
Tuppi: Materiaali tekijän vapaasti valittavissa. Kovissa tuppimateriaaleissa, mukaan lukien raakareunanahka, ei vaadita umpilestaa. Kannike käyttötarkoituksen mukainen.
Materiaalit, jotka ovat peräisin uhanalaisista eläimistä tai kasveista ovat kiellettyjä. Ohjeistuksena kielletyistä materiaaleista noudatetaan CITES-sopimuksen listausta uhanalaisista eläimistä ja kasveista. Kilpailijan vastuulla on varmistua siitä, että kilpailutyö ei sisällä kiellettyjä materiaaleja. Vuolutestit suoritetaan vuolemalla kuivaa koivua syysuuntaan ja syysuuntaa vastaan.
Kilpailu on avoin kaikille Suomen kansalaisille ja vakituisesti Suomessa asuville. Kilpailussa jaetaan vain 1. palkinto, joka on 500 euroa. Palkinto on saajalleen veronalaista tuloa. Kaikki osallistujat saavat osallistumistodistuksen ja kirjallisen palautteen.

Tuomareina toimivat Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila, Suomen Puukkoseuran kunniapuheenjohtaja Taisto Kuortti ja Hyvinkään Tuppiroskan Johanniina Lakanen. Osallistumismaksua ei peritä. Kilpailupuukko tulee olla nimimerkillä varustettu ja mukaan liitetty suljettu kirjekuori, jossa kilpailijan nimi, osoite ja puhelinnumero. Kilpailijan on itse vakuutettava puukkonsa mahdollisen katoamisen varalta.

Kilpailutyöt on toimitettava viimeistään perjantaina 13.7.2018 (postileima) osoitteeseen: V-P Hänninen Laitatie 4 12700 Loppi
Lisätietoja tarvittaessa: veli-pekka.hanninen@pp.inet.fi